EN GÜZEL HİNT YAPIMI FİLMLER

JODHAA AKBAR

En güzel hint filmleri deyince aklıma ilk gelen bu filmdi .Bir hint filminden beklenecek başarı ve kaliteye sahip olan bu film , 16. yüzyılda geçen büyüleyici bir aşk masalını konu alıyor... Moğol İmparatoru Celaleddin Muhammed Akbar ve Hindu Rajput prensesi Jodhaa… İki krallığın ittifakı için yapılan zorlama bir evlilikten gerçek bir aşk doğuyor.Gerisini izleyin ve görün derim :)


GHAJİNİ

Gelelim güzel bir Aamir Khan filmine.Zaten bu yayınımızda bol bol bu oyuncunun filmleri olacak:) Konusu kısaca şöyle;Başrolümüzün nişanlısının öldürülmesi üzerine katilin peşine düşmesini konu alıyor.Ama bir sorun var ve filmi ilgi çekici yapanda bu bence.Adamın hafızası kayıp ve aklındaki tek şey katilin ismi oda GHAJİNİ:)

                                      3 İDİOT(3 AHMAK)

All izz well :) işte hiç unutulmayacak olan bir replik :D Filmin konusu ise ; Hindista'da bir mühendislik okulunda okuyan üç arkadaşın hayatını anlatıyor.Okul sistemini eleştiriyor.Komedi türünün en iyisi diyebiliriz.Yer yerde hüzünlendirdiği oluyor yani ;) Oldukça başarılı bir hint yapımıdır.Sadece bir filmden beklenilenin dışında hayata dair mükemmel dersler içerir.İyi seyırler:)

                                 (HER ÇOCUK ÖZELDİR)                               Mükemmel  bir Hint filmi daha. Konusu, oyuncuları çook güzel.
Harfleri ,sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görmesi ve çalışmayı öğrenebilmesi için gönderildiği yatılı okulda resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.Her eğitimcinin izlemesi gerekir bence.

FANAA

Yaklaşık dört afiştir Aamirin filmlerini tanıtıyorum yaa bende farkettim ama napim en güzel   yapımlara bu insan imza atmış :) Bu filmde hiç şüphesiz ki izlenmesi gereken romantik dram yapımı.
Zooni, kör kızdır. Birgün tur rehberi Rehanla karşılaşır ve ona aşık olur. Gözlerinden ameliyat olduğu sırada Rehanı kaybeder. Rehan’ın ölüm haberini alır.Sonra yaşadığı şeyler dünyasını değiştirecek türdendir .Çok harika bir ikili olmuşlar :D (Teyzemle izlerken sonunda söylediği şey filme noktayı koyar nitelikteydi.^İki ayrı film izledim gibi oldu^ :)

                                  (BENİM ADIM KHAN )

Harika bir hint filmi daha.Başrolü bir Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra müslümanların dünyada terörist diye tanınması ve filmde buna karşı verilen mücadele anlatılıyor.izlemeniz şiddetle tavsiye edelir :)

BLACK(SİYAH)

İşte benim favori filmim.Çok eskiden izlediğim ve her gördüğüme şiddetli tavsiyede bulunduğum bu filmin şimdilerde birde Türk versiyonu çekiliyormuş.Bakalım aynı oyunculuğu ve duyguyu yakalayabilecekler mi.Ama bunun yeri hep ayrı olacak orası kesin.Gelelim konusuna;doğuştan kör ve sağır bir kızın yaşamını konu alıyor.Hayatı boyunca eğitilmeyip kaderine terkedilmiş bu kız çocuğu , öğretmeni tarafından hayatının ilk kelimesini ağzından dökebiliyor.Müthiş bir azim ve iradenin öyküsü. Çok harika bir hint/amerika yapımı :)


                                          VEER ZAARA

Çok harika yapımlardan bir tanesi daha burada yerini aldı.Yahu bu Koreliler ve Hintliler neden bu kadar damar takılıyor :)  Yine çok duygusal aşk hikayesi.İzlemeniz şiddetle tavsiye edilir :)
GUZAARİSH

Öncelikle bu filmi çok övmiyecem çünkü abartılacak güzellikte değil ama konusu ilginç ve tabiki oynayan oyuncular iyi :) Ethan çok başarılı bir sihirbazdır. Bir gösteri sırasında fena bir kaza geçirerek felç olmuştur.Hayatı boyunca çekeceği bu hastalığı aşkın sayesinde yenebilecek mi işte bunu konu alıyor.:)

BARFİ:AŞKIN DİLE İHTİYACI YOKTUR

Eğlenceli bir hint filmi izlemek isteyenlere Barfii ile karşınızdayım :) Çok şeker yaa gerçekten bunu bana tavsiye eden arkadaşımın sesine kulak verdim ve pişman olmadım.Barfi hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir. Shuriti adında genç bir kıza aşıktır Fakat Shuritinin ailesi onun normal bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır. Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti bütün dengelerini alt üst etmiştir. Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Listeniz benim listeme benzer durumda birtek Veer Zaraa yı izlemek nasip olmadı aslında pcmde kayıtlı ama elim bir türlü izle tuşuna gitmiyor ne dersiniz sizde biran önce izlemeli miyim..

Ellerin sihri... dedi ki...

Bence izleyin derim.Biraz uzun ben tek seferde izleyememiştim ama sonunu çok merak ediyorsunuz izledikçe :) yaniii tavsiye ediyorum (bir Barfii kadar olamaz tabi:)

Adsız dedi ki...

hangisini izleyin diyim ki veer zaara yı izleyin de hayatınızdaki en müthiş aşk filmi olsun mu diyeyim. ben çok güzel bilmem ne aksiyon filmi izledim diyenlere don 1 filmini izlemeden en güzelini seçemezsin mi diyeyim. hayatının her anına şükretmek için black mı diyeyim ne diim daha bilmem ki. ne diim ben çocuk eğitiminden onların dilinden çok iyi anlarım diyen insanların dahi her çocuğu olanın veya her öğretmenin izlemesi gereken taare zameen par mı diim... o damı yetmedi bence DÜNYANIN EN GÜZEL FİLMİ 3 İDİOT u izle mi yada insanlığını yeniden keşfetmek ve temiz kaldığına inanıyorsan my name is khan ı mı izle diyeyim bilmem ki! ghajini diyip böyle hem komedi hem romantik hem de hüngür hüngür gözyaşı mı olur mu yada ah canım benim ah bir dili olsa da konuşsa barfim benim aaaah ah. ŞUNU UNUTMAYIN BU FİLMLER BOŞ ZAMANINIZI GEÇİRMEK İÇİN DEĞİL RESMEN BOŞ ZAMANINIZDA SİZLERE DEĞER KATMAK İÇİN VE HAYATINIZDA HİÇ DÜŞÜNMEDİĞİNİZ GÜZELLİKLERİ HATIRLATMAK İÇİNDİR.

Ellerin sihri... dedi ki...

Valla yorumunuz bir harikaydı bana söyleyecek başka birşey bırakmadınız:) Teşekkür ederim :))

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder


up